Не сте и предполагали! Вижте какво се случва когато полеем обелка от мандарина със зехтин?

публикувана на 09.02.2018
Източник: http://hfstips.org
Използването на светлини от свещ ни връща към праисторията и се доказва от откритията, направени в пещери, където са открити йероглифи, боядисани на скални стени, на наистина тъмни места с помощта на кухи камъни, където първите хора помещават мазнини от животни, които са оставени да горят за дълго време.
Римляните, египтяните и китайците вече са направили свещи с различни компоненти и ги използват в различни случаи или за да дават светлина и топлина, или в някои случаи, когато те почитат свещеното, за да се свържат с природата или с Бога.
Това е и метод за почитане на мъртвите, светите места, храмовете или осветяването на пътищата или местата, в които са живели.
Смята се, че свещта представлява човека, поради факта, че това е аспект, който предизвиква движението, силата и енергията всичко, което отвежда човека до същността му.
През годините светлините на свещите по някакъв начин продължават да бъдат символ на религиозност или духовност или начин за почитане на нещо или някого. В момента можем да ги намерим ароматни, украсени или изработени от различни форми и цветове.
Времето идва, когато свещите имат отлична стойност за християните. Коледа е времето за размисъл, прошка, надежда ... И всички ние предпочитаме да осветяваме нашият дом със свещи, които представляват всичко това.
Днес ще ви научим да произвеждате свои собствени домашни свещички с простичък компонент като мандарина и освен че ще сте доволни, че сте го направили със собствените си ръце, ще дарите дома си с този приятен и подмладяващ аромат на цитрусите.
За целта трябва да изпълните следните стъпки:
- Вземете мандарина и нарежете обелката наполовина, за да можете да я премахнете, без да разчупите и да изхвърлите плодовата част.
- Когато имате две еквивалентни части от мандарината, вземете една от тях и сложете малко зехтин в средата.
- В другата половина на кората направете прорез подобен на звезда, изрязана в центъра, така че светлината да излиза през тези прорези,за да постигнете желания резултат.
- След като обелката е попила зехтина, запалете средата, която ще функционира като фитил.
Не забравяйте да харесате и споделите!