Здравните експерти предупреждават задължително да не ядете тази риба

публикувана на 22.01.2018
Източник: www.providr.com
Храненето с морски дарове може да бъде чудесно преживяване. Това е различна и екзотична обстановка и е чудесен начин да получите жизненоважни хранителни вещества и витамини.
Вземете Тилапията например, това е най-популярната риба в Америка, защото е най-достъпна.
В много случаи, морските дарове са много скъпи поради основните витамини, които съдържат, които могат да ограничат хората да я консумират. Така че не е изненадващо, че най-достъпната риба е най-евтината.
С казаното дотук, здравните експерти вече издадоха предупреждение, което гласи, че хората трябва да останат далеч от Тилапията.
Една от основните причини експертите да сигнализират за това, е защото съдържа много малко хранителни вещества. Според изследователи от университетската гимназия "Уейк Форест" Тилапията отбелязва много по-ниска диаграма на маслените киселини от омега-3, отколкото повечето други риби.
Източник: www.providr.com
Омега-3 мастните киселини са това, което дава на рибата най-голямо предимство, което включва намаляване на риска от болестта на Алцхаймер. Това, което Тилапията съдържа е голямо количество омега-6 мастни киселини, които не са добри за вас. Само за свединие, тя има повече омега-6 мастни киселини, отколкото в хамбургер или бекон.
Източник: www.providr.com
Докато омега-3 мастни киселини могат да намалят риска от Алцхаймер, омега-6 мастните киселини могат потенциално да причинят рак. Една от омега-6 мастните киселини, които присъстват в Тилапия, се нарича арахидонова киселина. Това съединение увеличава възпалението, което предшества болестта на Алцхаймер.
Източник: www.providr.com
Повечето риби тилапия се отглеждат в развъдник; това всъщност е втората най-често отглеждана риба в целия свят. Основната причина е поради здравината на рибата; тя има способността да яде почти всичко.
Това е добре за фермерите, но не е добро за потребителите. Обикновено земеделските стопани ще трябва да харчат пари за рибна храна, но вместо това те хранят тилапията със свинска или пилешка тор.
Източник: www.providr.com
Tилапията не само увеличава шансовете за болестта на Алцхаймер, но също така има способността да причинява рак. Един токсичен химикал, който е открит в рибата е диоксин - съединението, което е свързано с развитието и прогресията на рака.
Източник: www.providr.com
Проблемът идва от това, че съединението остава в тялото от около 7 до 10 години. Това означава, че ако имате високи нива на диоксин в тялото си, шансовете да развиете рак се увеличават.
Източник: www.providr.com
Така че, ако обичате риба и по-специално Тилапия, трябва да обмислите някаква алтернатива. Най-здравословната риба, която можете да консумирате, е Сьомгата. Тя съдържа между 700 и 1800 милиграма омега-3 мастни киселини, което я прави един от най-добрите избори за риба.
Източник: www.providr.com
Този вариант може да не е любим на никого, но е изключително здравословен за вас. Сардините са означени като една от световните суперхрани. Те съдържат повече омега-3 мастни киселини (1950 мг) на 3-унции, които са равни на порция сьомга. Също така има много високо съдържание на витамин D.
Източник: www.providr.com
Не забравяйте да харесате и споделите!