Taзи сервитьорка имаше лош ден, докато животът й не претърпя обрат

публикувана на 22.01.2018
Източник: providr.com
Ваканционният сезон трябва да е весел сезон, но е трудно да се вживеете в духа на празниците, когато се опитвате да плащате сметките. Една майка е затънала в сметки седем дни преди Коледа и е избрала да взима допълнителни смени като сержитьорка, за да сложи храна на масата.
За щастие, един клиент се превърна в нейния Дядо Коледа.
Източник: providr.com
Самотната майка Триша Мърфи работи по 60-часа седмично, на няколко различни места, за да смогне с изхранването на семейството си. Понастоящем Мърфи не изглежда да като да е започвала с коледните си пазарувания, а автомобилът й наскоро бил вдигнат, оставяйки я с такса от 735 долара.
Мърфи избрала да вземе още няколко смени в края на седмицата в Denny’s, мястото, на което тя работи като сервитьорка, и все пак, в края на деня, независимо от това, тя трябваше да плати на някой да се грижи за децата й през това време. Независимо от това една от масите, на които сервираше преобърна живота й на 180 градуса.
Триша сподели историята си във Facebook, като заяви: "Работата беше много замряла и си помислих със сигурност, че бях прецакана! В моя район се настаниха трима мъже на една от масите. Всички те изглеждаха малко изморени и съдейки по поведението им, реших, че ще получа малък бакшиш. "Въпреки това, Триша веднага се научи да не преценява книгата по корицата.
Източник: providr.com
Триша Мърфи призна, че въпреки тревогите си, се е научила как да залепя усмивката на лицето си и да покаже най-доброто обслужване, на което е способна. Докато сервирала на тримата мъже, един от тях продължил да я разпитва.
„Просто му казах, че го правя за децата си, но освен това, нямаше друга причина", каза Мърфи във Facebook. „Той се пошегува, че ще стане моят Дядо Коледа. Аз (като всяка друга сервитьорка) го накарах да повярва, че съм омъжена и продължих с приятен, но все пак, дистанциран разговор.
Източник: providr.com
Въпреки това, след като Мърфи даде на мъжа сметката, той поиска тя да бъде тази, която да го отчете, а не касиерът. Мърфи си помисли, че е странно, но въпреки това беше нейно задължение. „Докато се разплащаше с картата си, той имаше усмивка от ухо до ухо на лицето си“ - каза Триша.
"Касовата бележка излезе от апарата и почти припаднах! Погледнах към този тайнствения мъж, а лицето ми беше бяло като сняг и сълзи започнаха да напират в очите ми. Той просто се усмихна отново и каза: "Весела Коледа скъпа."
Въпреки че сметката беше под $ 40, той всъщност възнаградил Мърфи с невероятен бакшиш от $ 500. Триша завърши благодарствения си пост, като заяви: "Не знам името на този човек, но се надявам, че той разбира, че буквално спаси Коледа за децата ми и мен! Добрите хора все още съществуват. Вчера беше денят, когато срещнах Дядо Коледа! "
Източник: providr.com
Не забравяйте да харесате и споделите!