Имате грип, гъбична инфекция или стрептококи? Тази билка ще унищожи патогените - причинители за тях.

публикувана на 08.12.2017
Източник: www.stethnews.com
Мащерката, е не само популярен член на семейство Ментови, но също така се смята за една от билките, които имат забележителни лечебни ефекти. Научно известна като тимус вулгари, мащерката е местна за средиземноморските райони и с многобройни ползи.
Особено за предотвратяване на вирусни инфекции - независимо дали консумирате билката, като я добавите към вашите ястия или я използвате като етерично масло.
Има много човешки заболявания, причинени от вируси, включително кандида, херпес, грип и стрептокок.
Разпространението на вируси може да се случи поради много начини, например чрез контакт с кожата, ухапвания от животни или насекоми или полово предаване. Вирусните заболявания могат да бъдат прекратени с ваксинации и могат да бъдат лекувани чрез антивирусни лекарства.
Но ако имате мащерка в кухнята или в задния двор, можете да я използвате, за да убиете вируси, причиняващи заболявания.
Мощните ползи от мащерката:
Билката - мащерка има безброй ползи, които могат да ни поддържат здрави, докато ни се налага да се справяме с различни вируси. Тя не се използва само за ароматерапия, също така има и следните предимства:
Източник: saveti.framar.bg
1.Бори се с настинки и грип: Мащерката може да спре вируси и бактерии, тъй като има много лечебни свойства като бактерицидни, антивирусни, антибиотични и фунгицидни свойства. Той може да се използва и като отхрачващо, антисептично и антиспазматично средство, което е полезно за хора, които са склонни към настиване, кашлица и грипни простуди.
Източник: http://www.mmtrbg.com

Препоръчано